RAC 1, 07-03-2018
 
 
Jonas Kaufmann, el millor tenor del món: “Europa té por del foc que ha començat a Catalunya”
 
 
El tenor protagonitza al Liceu l’òpera ‘Andrea Chenier’, d’Umberto Giordano

El considerat com el millor tenor del món és a Barcelona. És el cantant alemany Jonas Kaufmann, que interpretarà al Liceu el paper protagonista d’Andrea Chenier, d’Umberto Giordano. Aquesta superproducció es podrà veure del 9 al 28 de març i explica la història d’un triangle amorós durant la Revolució Francesa.

La premsa especialitzada ha dit de Jonas Kaufmann que és el Messi de l’òpera, i n’hi ha per a això i molt més. El valida una carrera plena d’èxits, un munt de seguidors a les xarxes socials i ser considerat com una mena d’estrella del rock dins del món clàssic de l’òpera.

De fet, la presència de Kaufmann al Liceu ha provocat que algunes entrades hagin arribat a preu de rècord, fregant els 400 euros. Com a gran estrella també té les seves excentricitats, com quan, per exemple, va dir als seus seguidors de Facebook que no compressin el seu últim disc perquè era un frau. El Versió RAC1 ha anat a la roda de premsa de presentació de l’espectacle, en què Kaufmann ha parlat de tot.

Europa té por de patir massa canvis. Que comenci un foc a Catalunya que pugui destruir la idea d’Europa. Per això aquest conflicte local que patiu és una gran preocupació per a Europa perquè tem que es faci gros Trobar la manera d’arribar a dalt de tot i, sobretot, trobar la manera de mantenir-se, que encara és més difícil. Has de treballar sempre i tenir reptes. Perquè si només escoltes els altres dient ‘que bé que ho fas’, doncs ja et pots retirar i plegar. I també tenir una estabilitat mental i no creure’s que seré el nou Plácido Domingo La gent torna a casa cantant les òperes clàssiques, però no les noves. Perquè són composicions matemàtiques per evitar copiar els grans clàssics. Però quin problema hi veieu? És igual! Tothom ho ha fet i els musicòlegs ho han estudiat. Les noves operes no són entretingudes Vull deixar una cosa clara: si tu vols fer una carrera internacional, hi ha sis o set teatres que són clau i cap és a Espanya. Estan una mica per sota

Escolteu la conversa sencera. (Audio)


 
 
  www.jkaufmann.info back top