Avui, Katalonien
Xavier Cester
Beethoven: Fidelio, Paris
Paral·lelismes

Un presoner en el pou de la desesperació: Jonas Kaufmann, excepcional Florestan a ‘Fidelio’ BERND UHLIG / ÒPERA NACIONAL DE PARÍS
Ein Gefangener in der Grube der Verzweiflung: Jonas Kaufmann, außergewöhnlicher Florestan in "Fidelio"

Com Leonore posa al límit les d’Angela Denoke, amb una veu en aparença fràgil i una afinació a vegades dolorosa per a l’orella. Això sí, la soprano alemanya és d’una tal integritat musical i dramàtica id’una entrega a tots nivells que els defectes, per un dia, es poden arraconar, en especial en un entorn ben engrescador: lluminosa Marzelline (Julia Kleiter), humaníssim Rocco (Franz Josef Selig), implacable i paranoic Pizarro (Alan Held). I, esclar, Jonas Kaufmann, un Florestan que va superar la sàdica tessitura amb una facilitat insultant creant alhora, amb recursos vocals i actorals de primer ordre, el retrat d’una figura traumatitzada pel captiveri. L’impressionant Gott inicial de l’ària va ser elmomenten què vam passar del notable al sublim. L’univers en un crescendo infinit.

Teilweise übersetzt:
Und, natürlich, Jonas Kaufmann, ein Florestan, der die sadistische Tessitura mit einer unverschämten (beleidigenden) Leichtigkeit bewältigt und mit vokalen und schauspielerischen Mitteln ersten Ranges die Kreatur des traumatisierten Gefangenen erschafft. Das beeindruckende "Gott" am Anfang der Arie ist der Moment, der das Besondere zum Grandiosen steigert. Das Universum in einem unendlichen Crescendo.


 
 
  www.jkaufmann.info back top